woensdag 9 september 2015

Kook & keukentips die ik niet kende

Zoals de titel dus al zegt, hier een aantal kook en keukentips die ik dus echt niet wist! 

Een paar leuke weetjes, handige tips en soms van die zaken dat je denkt, huh, is dat echt zo??

Ik zit er zelf aan te denken een leuk boekje te kopen om dit soort dingen in op te schrijven, handig om het snel weer eens terug te kunnen zoeken!
1. Bewaar kruiden op een koele, donkere plaats, dus niet boven je fornuis! Vocht, licht en warmte zorgen ervoor dat kruiden hun smaak verliezen.
2. Als je voor speciale mensen gaat koken, ga dan niet een nieuw recept met voor jou nieuwe ingrediënten proberen, maar kies een vertrouwd recept.
3. Als je kruiden hakt, doe dan wat zout op de snijplank, dat zorgt ervoor dat de kruiden niet alle kanten op vliegen.
4. Als je pasta kookt, doe dan geen olie in het water, dit zorg er namelijk voor dat de saus niet blijft ‘plakken’ aan de gekookte pasta.
5. Als je van citroensap over je vlees houdt, marineer het er dan niet mee. Dit kan een melige textuur geven. Citroensap is wel geschikt om over het gare vlees te knijpen.
6. Geniet van je tijd in de keuken! Schop je schoenen uit, zet muziek op en hou je favoriete drankje in de buurt!
7. Als je iets in water kookt, leg dan een houten lepel op de (open) pan. Als het water omhoog komt en de houten lepel raakt, zakt het water weer!
Liefs, Suzanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten